خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





کاربرد الکتروفورز در صنایع غذایی- آنالیز ویتامین B2 در کلاله زعفران به وسیله الکتروفورز موئین همراه

    آنالیز ویتامین B2  در کلاله زعفران به وسیله الکتروفورز موئین همراه با آشکارساز فلورسانس لیزری (CE-LIF)

    مواد و روش ها

    —بافر بورات به وسیله ی تنظیم pH با هیدروکسید سدیم یا هیدروکلریدریک اسید آماده شد. 20 میلیمتر از بافر بورات با 9.5=pH به عنوان بافر الکتروفورز استفاده شد. همه محلول ها با استفاده از آب مقطر تهیه شد.
     
    —نمونه های گیاهی
    —5 نمونه زعفران شامل 3 نمونه ایرانی و 2 نمونه اسپانیایی خریداری شد.
     
    —آماده سازی استانداردها
    —محلول استاندارد استوک ریبوفلاوین با غلظت 50 میکرومول با استفاده از آب مقطر تهیه شد. استاندارد کاری بصورت روزانه و با رقیق سازی سریالی از استاندارد استوک تهیه شد (1-0.01 میکرومول).
     
    —آماده سازی نمونه ها
    —ابتدا کلاله های خشک شده زعفران بخوبی پودر شده و سپس 100 میلی گرم از آن به وسیله 10 میلی لیتر آب جوش استخراج شده و به مدت 5 دقیقه در حمام آب گرم قرار داده شد.سوپرناتانت از فیلتر 45 میکرومتری عبور داده شده و پس از رقیق سازی به سیستم CE-LIF تزریق گردید.
     
    —شرایط عملیاتی و تجهیزات
    —سیستم الکتروفورز موئین مجهز به آشکارساز فلورسانس لیزری برای شناسایی ریبوفلاوین در زعفران استفاده شد. برانگیختگی بوسیله لیزر یون آرگون 488 انجام شده و انتشار در 520 نانومتر صورت گرفت.
    —تزریق در فشار 50میلی بار برای 6 ثانیه صورت گرفته ولتاژ جداسازی 25 کیلوولت بود.
    —قطر داخلی الکتروفورز موئین 75 میکرومتر و طول آن 65 سانتیمتر بود. قبل از استفاده  روزانه از الکتروفورز،ستون بصورت متوالی با سود 0.1 مولار به مدت 2 دقیقه و متعاقبا با بافر به مدت 5 دقیقه شستشو داده شد. بین دو ران نیز، ستون به مدت 2دقیقه با سود، 2 دقیقه با آب و 5 دقیقه با بافر شستشو داده شد.
     
    —شرایط جداسازی
    ریبوفلاوین یک ترکیب فلوروفور، محلول در آب با 9.69= pKa  است که به آسانی بار منفی می گیرد. با توجه به این ویژگی ها، ارتفاع، تقارن و شکل پیک مطلوب برای ریبوفلاوین با استفاده از بافر بورات 20 میلی مولار با 9.5=pH بدست آمد.ولتاژ روی 25 کیلوولت تنظیم شده و در این شرایط تداخل معنی داری بین نمونه ها مشاهده نشد
     
    —میزان ریبوفلاوین در نمونه ها
    —میزان ریبوفلاوین با استفاده از منحنی استاندارد تعیین شد. با توجه به این نکته که برای زعفران نمونه بلانک وجود ندارد، روش افزودن استاندارد برای ارزیابی مقدار صحیح ریبوفلاوین در نمونه ها استفاده شد. آزمون افزودن استاندارد برای 5 نمونه زعفران انجام شد. استاندارد مستقیما در 3 سطح به عصاره زعفران اضافه شد. یک قسمت از عصاره بدون تیمار باقیمانده و بخش دیگر به الکتروفوزر تزریق گردید.با مقایسه نتایج حاصل از دو آزمایش، نمودار استاندارد خارجی و روش افزودن استاندارد، مشخص گردید ماتریس نمونه ها تحت تاثیر شدت فلورسانس اعمال شده به ریبوفلاوین می باشد.
     
    —در پژوهش های پیشین تنها دو گزارش در خصوص میزان ریبوفلاوین در زعفران وجود دارد. در گزارش اول، میزان ریبوفلاوین در 4نمونه زعفران اندازه گیری شد. در گزارش دوم، میزان ریبوفلاوین در 2نمونه زعفران هندی اندازه گیری شد. در مطالعه اول از روش طیف سنجی برای اندازه گیری ریبوفلاوین استفاده شد. درحالیکه با توجه به نتایج تحقیق حاضر، عصاره زعفران حاوی ترکیبات فلوروفور دیگر همراه با ریبوفلاوین می باشد. این امر می تواند دلیل بالا بودن میزان ریبوفلاوین در عصاره زعفران باشد.

    این مطلب تا کنون 28 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : ریبوفلاوین ,زعفران ,نمونه ,استفاده ,استاندارد ,بافر ,میزان ریبوفلاوین ,الکتروفورز موئین ,اندازه گیری ,عصاره زعفران ,شستشو داده ,آشکارساز فلورسانس لیزری ,
    کاربرد الکتروفورز در صنایع غذایی- آنالیز ویتامین B2 در کلاله زعفران به وسیله الکتروفورز موئین همراه

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده

تگ های برتر