خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





فرمولاسیون نوشیدنی های فراسودمند

    فرمولاسیون نوشیدنی های فراسودمند

    همزمان با گسترش علوم و گسترش رفاه عمومی، هزینه‌های درمان بیماری‌های مزمن افزایش یافته است. بنابراین تمرکز پزشکی از درمان بیماری‌ها به جلوگیری از آن تغییر کرده است. به این معنی که نه تنها بیماران و کسانی که در حال ابتلا به بیماری هستند، بلکه کسانی که پتانسیل بیماری را دارند نیز باید در ناحیه‌ای از خدمات بهداشتی قرارگیرند (40). 

    اهميت رژيم غذايي جهت جلوگيري در وقوع بسياري از بيماري‌ها به خوبي شناخته شده است. افزایش سطح آگاهی جوامع در خصوص بیماری های مرتبط با تغذیه و نقش چشمگیر صنایع غذایی در تامین بخش اعظمی از نیازهای تغذیه ای، سبب شده است این صنایع به دنبال پاسخگویی به این الزامات باشند. پافشاري مصرف كنندگان در تولید و مصرف غذاهای طبيعي و استفاده از ترکیبات جايگزين چربی و قند جهت ارتقاء سطح سلامت مصرف كننده در رژيم‌هاي غذايي رو به افزايش مي‌باشد. با توجه به این دیدگاه امروزه  فعالیت بدنی کافی و اصلاح الگوهای غذایی برای سالم ماندن افراد مورد توجه جدی قرار گرفته است (41). صنایع غذایی یکی از مهمترین صنایع موجود در جهان است. در این صنعت استفاده از فناوري‌هاي نو با رویکرد افزایش ایمنی و ارزش تغذیه‌اي محصولات غذایی براي ارتقاي سلامت جامعه، یکی از راهبردهاي مهم محسوب می‌شود. رژیم غذایی نقش مهمی در سلامتی مردم ایفا می کند و مواد غذایی می بایست مواد مغذی لازم جهت جلوگیری از بیماری های مربوط به تغذیه و نیز بهبود وضعیت جسمی و ذهنی آنها را تأمین نماید. در این زمینه، غذاهای فراسودمند نقش برجسته ای را ایفاء می نمایند. غذای فراسودمند به غذاهایی اطلاق می شود که با اجزای ویژه ای غنی شده و اثرات مفیدی بر سلامتی مصرف کننده دارند (42). غذاهای فراسودمند ارتباط مناسبی میان تغذیه، رضایت بخشی از ویژگی های حسی و متعادل سازی سیستم فیزیولوژیک برقرار می نمایند و با بهبود اجزای غذایی همراه با جلوگیری از بیماری‌ها و افزایش سلامت عقلانی و فیزیکی مصرف کنندگان در ارتباط می‌باشد (43). به دلیل کمبود ریز مغذی یا درشت مغذی ها در سیستم بدنی جوامع انسانی به خصوص در برخی از دوره های زندگی، استقبال از تولید، واردات و مصرف غذاهای غنی شده رو به افزایش است. از نظر متخصصان علوم تغذیه نیز، یکی از بهترین راه های دریافت این مکمل های غذایی ضروری با کمترین عوارض جانبی و به صورت گسترده در سطح جامعه، غنی سازی مواد خوراکی و آشامیدنی می باشد.

    تغییرات در رژیم غذایی، الگوی کاری و اوقات فراغت که تحت عنوان "تحول تغذیه‌ای" نامیده شده و شامل تغییرات کمی و کیفی در رژیم غذایی است، از عوامل تاثیر گذار بر بیماری‌های غیر‌واگیر‌دار در کشورهای جهان به شمار می‌آید. این تغییرات منجر به استفاده بیشتر از چربی‌های غیر اشباع حیوانی و قند در رژیم غذایی و متعاقبا کاهش مصرف کربوهیدرات ها، فیبرهای رژیمی، میوه و سبزیجات شده است (44). بهبود رژیم غذایی و شیوه‌های زندگی در جهت کاهش بیماری‌ها به جنبه‌های مختلفی از جمله رویکرد صنایع غذایی و کشاورزی در جامعه وابسته است. در سال‌های اخیر توجه بیشتری به  عملکرد سوم غذاها شده است. عملکرد سوم در غذاها، نقش ترکیبات غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها توسط تعدیل سیستم های فیزیولوژیکی می‌باشد. فعالیت‌های آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد جهش و ضد میکروبی، مثال‌هایی از نقش این ترکیبات غذایی می‌باشند. به دلیل افزایش نگرانی برای رژیم غذایی سالم، در بسیاری از کشورهای جهان تلاش‌هایی  برای توسعه غذاهای جدید با عملکرد سوم انجام پذیرفته است. غذاهای دارای عملکرد سوم که تحت عنوان غذاهای عملگرا (فراسودمند) نامیده می‌شوند به عنوان یک عامل مهم در سالم ماندن افراد معرفی شده‌اند. غذاهای فراسودمند با بهبود اجزای غذایی همراه با جلوگیری از بیماری‌ها و افزایش سلامت عقلانی و فیزیکی مصرف کنندگان در ارتباط می‌باشد (45). اصطلاح غذاهاي عملگرا در مورد آن دسته از مواد غذایی به کار می‌رود که علاوه بر ارزش تغذیه‌اي داراي اثرات مفید بر سلامت انسان نیز هستند. زیرا این غذاها به گونه‌اي تغییر پیدا کرده‌اند که نه تنها از بروز بسیاري از بیماري‌ها پیشگیري می‌کنند بلکه در درمان بعضی از آنها نیز مؤثرند. به همین دلیل تقاضاي بازار جهانی براي این فرآورده‌ها روز به روز در حال گسترش است (46 و 47).

    "لاولس" و همکاران در سال 2013 روش طراحی آمیخته را برای بهینه سازی مخلوط آبمیوه های گیلاس سیاه، انگور سیاه و انار به منظور پذیرش مصرف کنندگان  مورد بررسی قرار داده و نتایج بهینه سازی نشان داد که مخلوط بهینه شامل 75% آب انگور سیاه، 12% آب انار و 13% آب گیلاس سیاه می باشد که بیشترین میزان آنتی اکسیدان و پذیرش کلی را دارا بود. تابع مطلوبیت در این بهینه سازی 71/0 به دست آمد (24).

    "کاروالیو"[1] و همکاران در سال 2007 مخلوط آب سیب و آب نارگیل با کافئین افزوده را مورد بررسی قرار دادند و نتایج نشان داد که ویژگی های شیمیایی و پذیرش کلی مخلوط 5/87% آب نارگیل با 5/12% آب سیب که شامل 100 میلیگرم در لیتر کافئین بود، پایداری و ارزیابی حسی خوبی را در طی ماندگاری به مدت 6 ماهه نشان داد (28).

    "گونزالز مولینا"[1] و همکاران در سال 2012 نوشیدنی جدیدی را با آب لیمو مخلوط شده با کنسانتره های انگور و زغال اخته (بعنوان منابع ترکیبات بیواکتیو) مورد بررسی قرار داده و نتایج نشان داد که آنتوسیانین موجود در آب لیموی حاوی 5% کنسانتره زغال اخته، اثر حفاظتی بر ویتامین C در طی ماندگاری داشته و همچنین ترکیبات بیواکتیو ( فلاونوئید) و ظرفیت آنتی اکسیدان

    ابوالحسن نژاد و همکاران در سال 1393، خواص آنتی اکسیدانی شربت زرشک و اثر محافظتی آن را بر آسیب کبدی القاء شده توسط تتراکلرید کربن در موش صحرائی مورد ارزیابی قرار دادند.در این مطالعه ابتدا ظرفیت تام آنتی اکسیدانی شربت زرشک با استفاده از روش FRAP و محتوی ترکیبات فنولیک با استفاده از روش فولین-سیوکالتو اندازه گیری شد.شربت زرشک خاصیت آنتی اکسیدانی بالائی را نشان داد. نتایج حاصل از آزمایش فولین – سیو کالتو وجود ترکیبات پلی فنول را نشان داد (34).

     



    [1] Gonz´alez-Molina



    [1] Carvalho


    این مطلب تا کنون 20 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : غذایی ,مصرف ,غذاهای ,ترکیبات ,افزایش ,نشان ,رژیم غذایی ,بررسی قرار ,مورد بررسی ,بهینه سازی ,صنایع غذایی ,افزایش سلامت عقلانی ,اجزای غذایی همراه ,بهبود اجزای غذایی ,سالم ماندن افراد ,
    فرمولاسیون نوشیدنی های فراسودمند

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده

تگ های برتر